Szokolai Ágnes honlapja

Kefires kifli

Hozzávalók:20100404_kefires_kifli_4
– 70 dkg liszt – sima
– 2 e. tojás (1. a tetejére 1 a tésztába)
– 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 ek cukor – felfuttatni
– 2 dl kefir
– 1 dl étolaj

Töltelék:
25 dkg RÁMA, 1 ek. só

Elkészítés:
A tésztából 9 db cipót csinálunk, 1/4 órát kel.
A cipókat lapostányér méretre kinyújtom, A kikevert Ráma margarinnal megkenem.
3 lapot egymás fölé helyezek.
12 cikkre vágom
és kifli formára sodrom.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig 180 C fokon sütöm.

Édesen is készíthető. Ilyenkor a só helyett porcukorral (vanilincukorral) keverem ki a margarint és a megkent kiflik tetejét jégcukorral szórom meg.