Szokolai Ágnes honlapja

GYORSKOVÁSZOS

Hozzávalók: kovaszos
1kg apró uborka
1 csokor kapor
1 fej fokhagyma
3-4 szem boróka bogyó
Mustármag
fekete bors,vagy ki milyet szeretne bele
1 kanál só
1 kanál 20% -os ecet

Elkészítés:
Annyi víz ami ellepi az uborkát!!
A vízbe rakom a sót,ecetet és a fűszereket majd felforralom.
Belerakom a tisztított és bevágott uborkákat a kaprot és a fokhagyma gerezdeket.
Együtt újra forralom majd hagyom kihűlni és utána lefedve hűtőbe rakom.

Estére már kész a ropogós friss uborka!!

Tanácsok:
Fontos,hogy a sajtkrém hideg legyen,csak így lesz kemény a krém.(Ha mégis lágyra sikerülne,akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez.)
Magában is tálalhatjuk,de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is. A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.