Szokolai Ágnes honlapja

Mangó saláta

Hozzávalók:20100215_mango_salata_1
20 dkg buffalo mozzarella apróra vágva rukkola 2 érett mangó apró korkákra vágva
2 érett avokádó apró kockákra vágva
2 limette leve
4 dkg fenyőmag piritva
2 chili magozva, apróra vágva
2 TK akácméz
1 dl narancslé
3 EK oljvaolaj
frissen örőlt bors

Elkészítés:
Mozzarellát és a mangót összekeverni, avocádót meglocsolni liemette levével. Narancslét a chilivel felére elfőzni. Beletenni a mézet és az olivaolajat, sóval, borssal izesiteni. 8 cm átmérőjü karikát tányér közepére helyezni, elöször az avocádót beletenni majd a mozzarella mangó keveréket Jól lenyomkodni, majd a karikát levenni róla. Kis vinagettet félretenni a többivel meglocsolni. Rukkola leveleket a maradék vinagrettébe forgatni tetejére tenni és megszórni fenyőmaggal.