Szokolai Ágnes honlapja

Padlizsán krém -eredeti erdélyi recept-

Hozzávalók: 102032_padlizsankrem
4 db padlizsán
1-2 fej vöröshagyma
1-1,5 dl olaj (vagy friss majonéz)
só, őrölt bors
kk citromlé

Elkészítés:
A padlizsánt megsütöm (fent a gázon) -feketére ég- , de ettől lesz finom,
jellegzetes füstös íze. Amikor megpuhult a héja könnyen lehúzható,

de előtte kicsit hagyom hűlni, mert nagyon forró.
Feldarabolom és botmixerrel vagy krumplipaszírozóval pépesre zúzom
A vöröshagymát belereszelem, vagy nagyon apróra összevágom és így keverem
bele a sóval és őrölt borssal. Az olajat folytonos keverés közben,
apránként öntöm bele.
A frissen facsart citromlét a végén adom hozá. Hűtőszekrénybe téve hagyom
az ízeket összeérni. Sokáig eláll.