Nagy József weboldala

Saját videók

Mindig is vonzott a mozgó kép világa, szerencsére a technika fejlődésével egyre hozzáférhetőbbé vált a videó készítés mindenki számára. Ma már szinte bárki tud akár egy mobiltelefon segítségével videót készíteni.

Ebben a műfajban napi szinten is hatalmas a fejlődés, nap mint nap jelennek meg egyre jobb minőségben rögzítő kamerák ill. különféle eszközök (fényképezők, mobiltelefonok, akciókamerák).

Mint az emberek többsége aki kamerát vesz kezébe, először családját, utazási élményeit rögzíti eleinte. Csak kevesen lépnek tovább erről a “szintről”, (videóikat megvágva, utóhangosítva úgymond kész filmet készítve.)

Ma már a videókat többnyire videómegosztó portálokon teszik “közkincsé” a barátaik, ismerőseik ill. a nagyvilág számára. Sajnos igényesen rögzített, megvágott, hangosított anyagok mellett egyenlőre a gyenge minőségű, remegő képes, rossz hangminőségű megkomponálatlan, többnyire nyers formátumot teszik “közszemlére” az amatőr videósok, nem is beszélve a mobilos feltöltésekről.

Tanulva a saját videóim, ill. másik hibáiból igyekszem videóimat ingyenes videóvágó szoftverekkel megvágni, utólag a hangsávokat módosítani vagy utóhangosítani, feliratozni (filmcím, dátum, helyszín) és csak ez után “közkincsé tenni”.

Első felvételeimet még Hi8-as formátumban rögzítettem, de ma már Canon EOS 7D-t, ill. egy Samsung Galaxy S3-as mobiltelefont használok.